Free Spirit Art FEST - КИНО Турне online

08.12.2023

📽️  След прожекциите пред публика в различни населени места, се вълнуваме да обявим старта и на Free Spirit Art FEST – кино турне online. Чрез този формат ще дадем възможност на широка публика да се запознае с резултатите, които постигнахме в творческа работилница КИНО по проекта Free Spirit Art в различните населени места, а именно късометражни филми, създадени от деца:
 
Ето какво ще имате възможност да гледате:
Free Spirit Art FEST – кино турне online стартира на 04.03.2024 I 17:00ч на платформата noblink.bg

📽️ “Пейка” – късометражен филм, създаден в работилница КИНО, с. Селановци
📽️ “Сестри съпернички” – късометражен филм, създаден в работилница КИНО, с. Селановци
📽️ “Къде е брат ми?” – късометражен филм, създаден в работилница КИНО, с. Орешене
📽️ “Пътуващ лексикон” – предаване, създадено в работилница КИНО, с. Орешене
📽️ “Колело” – късометражен филм, създаден в работилница КИНО, гр. Кричим
 
 
🧒 Надникнете в света на децата, чрез техните лични истории, разказани през обектива на камерата.
 
Проектът „Free Spirit Art – подобряване на междукултурното сътрудничество чрез сценични и екранни изкуства“ предоставя възможност за разширяване на междукултурното сътрудничество чрез изкуството и културата.
Проектът се финансира от Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021, Програма PA 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ с финансовия принос на Република Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия и национално съфинансиране с Програмен оператор Министерството на културата, в размер на 74,956.56 €.
Изпълнява се в партньорство между Фондация „Пространства“ Фондация за изкуство и култура – град София с партньор Фондация „Не мигайте пред българското кино“ – гр. София.”
Основната цел на проект FreeSpiritArt е чрез сценичните и екранни изкуства да се насърчи междукултурното сътрудничество за по-добра интеграция на ромската етническа група и сближаването й с други общности и култури.